Ukrainian Art Fest “Nuova primavera” в Римі

Ukrainian Art Fest “Nuova primavera” в Римі - 1 - изображение

З 23-го по 30 квітня в римській галереї  Palazzo Velli Expo  відбудеться арт-проект Ukrainian Art Fest«NUOVA PRIMAVERA».  Культурний центр «АртЛайн» за підтримки МЗС та Посольства України в Італії виступив організатором проекту, мета якого презентувати італійській аудиторії потенціал сучасної України в різних арт – сферах: живопис, керамічна скульптура, емалі, фешн – ілюстрація, ювелірні прикраси, авторський парфум, колекція от кутюр.

Проект об‘єднує більше 20-ти авторів, кожен з яких по-своєму  інтерпретує тему весни, відродження, духовної трансформації, проходження крізь випробування заради створення нового, народження нових ідей та змістів.

«Мета арт-проекту – охопити різні  творчі області та створити синергію, яка б  передала той рівень креативу, той бурхливий  процес неспинного творення, що панує зараз в Україні. Сучасна Україна дуже різна: багата традиціями але чуйно реагуюча на актуальні виклики, концептуальна, елегантна, стильна, глибока та з гумором, енергійна, спроможна створювати нові змісти та втілювати у життя нові ідеї. В мистецтві раніше, ніж в будь-якій іншій сфері, відображується  код змін та можливі повороти майбутнього розвитку. Отже ця виставка  – своєрідне віддзеркалення мрій та ідеалів сучасного українського суспільства»,  – ділиться куратор проекту, художниця Маріанна Абрамова

В інтерпретації художників тема весни набуває філософського звучання, де є місце міркуванню про  минуле та майбутнє, свободу та відповідальність, про стан позбавлення від панциру задля нового життя та стан нашарування пластів досвіду, що з часом формують облік людини,  про мрійливу легкість та самотність, про красу природи України та світу, народження розкоші з хаосу, а цілісного з уривків емоцій, про пульс життя та вміння цінувати кожну його мить.

Учасники проекту:

Живопис: Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Інна Катющенко, Софія Кульчицька, Іван Пилипенко,  Катерина П’ятакова. Керамічна скульптура: Олеся Дворак-Галік, Андрій Кириченко, Ольга Пильник, Єлізавета Портнова. Живопис на склі: Лілія Задоянчук. Емалі: Аліна Набока. Колажі: Микола Солонер (Лондон), Катя Сита, Дана Якимчук. Авторська лялька: Лідія Гринько. Фешн-ілюстрація: Оксана Іванченко. Бренд “DVOIRA– авторські хустки від Віри Шелест. Бренд “COOLBABA” – лакшеріhand–madeкапелюхивід Ірини Красільнікової. Ювелірне мистецтво: вишукане ювелірне мистецтво від переможця міжнародного конкурсу «ArtistarJewels» Станіслава Дрокіна. Аромат проекту – парфум “SVET” від відомого парфумера, ольфактолога Богдана Зубченко та ідейної натхненниці аромату, засновниці Клініки медичної косметології ESTHELСвітлани Лисенко. Авторський парфум буде вперше презентовано для закордонної аудиторії. FashionHauteCouture: в рамках проекту відбудеться показ розкішної от кутюр колекції «LUMINOUSSHINEOFETERNITY» одного з найяскравіших молодих дизайнерів України YS(YanisStepanenko). Джерелом натхнення для створення колекції стали історичні мотиви та аутентичні українські давньослов’ янські силуети.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top