В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara

В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara - 1 - изображение

14 листопада у Києві відкрилась виставка Samskara – грандіозна експозиція з графічними роботами Андроїда Джонса, інтерактиними інсталяціями, 3D-скульптурами та іншим.

Першими виставку відвідали не лише прихильники художника, а й знаменитості. Серед них – учасники гурту Shanti People, ведучий Хіт-ФМ Денис Жупник з дружиною-акторкою театру Олександрою, саундпродюсер Артур Данієлян, ведучий каналу Прямий Микола Матросов, актор телеканалу ТЕТ Ілля Дерменжи, теле- і радіоведуча та діджейка Даша Коломієць та інші. Виступала перед публікою відома українська співачка Alloise.

В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara - 2 - изображение

У рамках відкриття пройшла і велика ознайомлювальна екскурсія, яку можна буде замовити і надалі. З неї можна було більше дізнатись про художника Андроїда Джонса та його шлях, а також краще усвідомити головну ідею виставки Samskara.

Життя Андроїда Джонса важко назвати простим. У дитинстві він пережив тяжку хворобу, половину життя проводячи у лікарнях, що не лише подарувало йому псевдонім Андроїд, а й наштовхнуло на творчий шлях. У віці 11 років він вирішує, що у нього немає права займатись неприємними та позбавленими змістом справами, тому вирішує присвятити себе живопису. Зараз серед його робіт концепт-арт “Зоряних війн” та “Аватару”, зомбі-ігор для Нінтендо, інсталяціями на будівлях Емпайр-стейт-білдингу та Сіднейської опери, виставки для фестивалю Burning Man. Ця виставка концентрується на графічних роботах художника та світом Самскари.

В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara - 3 - изображение

Головним джерелом натхнення Андроїда стала індійська філософія, особливо книга Бхагавадгіта, тому його картини легко можна сприймати як цитування. Ціль виставки – пов’язати ці цитати в один світ. Перебуваючи на виставці, важливо пам’ятати про душу та процес її переродження. Душа перероджується подібно тому, як ми змінюємо одяг. Скинув попереднє тіло, душа ставить собі найважливіші питання, шукає сбее та переосмислює вектор свого розвитку.

В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara - 4 - изображение

Виставка цифрового мистецтва Samskara в Києві відкрита для відвідувачів щодня з 13:00 по 23:00 аж до 13 січня.

В Києві відкрилась всесвітньо відома виставка Samskara - 5 - изображение


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top