На форумі «Креативна Україна» презентували результати дослідження модної індустрії України

На форумі «Креативна Україна» презентували результати дослідження модної індустрії України - 1 - изображение

8-9-го листопада 2018 року у Києві відбувся міжнародний форум «Креативна Україна». Впродовж двох днів представники України та країн Європейського Союзу обговорювали роль культури і креативних індустрій у соціально-економічному розвитку України та з’ясовували необхідні умови та інструменти для розвитку українського креативного підприємництва. Під час форуму також було оприлюднено результати першого в історії України дослідження вітчизняної модної індустрії, в рамках якого було визначено частку дизайну жіночого одягу в економіці країни.

У числі спікерів форуму – Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, Міністр культури України Євген Нищук, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі, культурний дипломат, старший експерт з секторальної політики та комунікації при МЗС України від проекту Association4U Анна Варава, спеціаліст з фешн-маркетингу Алессандро Балоссіні Вольпе та інші.

В рамках події відбулася презентація результатів масштабного дослідження модної індустрії України, проведеного за сприяння Українського Культурного Фонду, культурним дипломатом Анною Варавою.

На форумі «Креативна Україна» презентували результати дослідження модної індустрії України - 2 - изображение

Спікер зазначила, що Україна має величезний потенціал у напрямку дизайну та креативної індустрії в цілому. Навіть в умовах практичної відсутності системної підтримки з боку держави, ця сфера розвивається дуже швидко. Крім того Варава виділила фактори, які можуть збільшити частку  легкої промисловості в ВВП України в 40 разів, з 0,06% до 2,4%.

«З боку держави головні ініціативи, які повинні бути впроваджені – апроксимація законодавства до євростандартів, включаючи захист авторського права, закон про меценатство для підтримки креативного сектора, митне регулювання та інше, – зауважила під час свого виступу Анна Варава. – Українські дизайнери та модельєри  – привабливий партнер для зарубіжних гравців через дешеву робочу силу, але потрібно працювати і на себе, створюючи нацiональнi бренди I збільшуючи ВВП країни».

Крім цього під час форуму «Креативна Україна» відбулися презентації останніх тенденцій розвитку дизайну, моди, книговидавництва, а також було проведено бізнес-консультації та практичні воркшопи із залученням міжнародних експертів. Мета заходу: сприяти співпраці між органами влади, громадянським суспільством та різними секторами економіки, налагоджуючи державно-приватне партнерство на регіональному та національному рівнях.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top