Грузинські художники у Києві: масштабна виставка

Грузинські художники у Києві: масштабна виставка - 1 - изображение28 травня, у День Києва, на території національного заповідника «Софія Київська» відбудеться масштабна художня виставка «Вільне Місто». В експозиції буде представлене арт-панно, створене 50 найвідомішими художниками Грузії у лютому-березні 2023 року. Це художній знак підтримки України грузинськими митцями та їх щире захоплення героїчним українським народом.

«Ми познайомилися з авторами робіт під час проведення нашого фестивалю Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі. В один з днів ми завітали в галерею до грузинських митців. Це була незабутня зустріч! 50 художніх шедеврів вітали нас з трьох величезних полотен. Стіни галереї наче дихали потужною безумовною підтримкою України і щирою любов’ю до українського народу. Було багато сердечного спілкування, українського та грузинського співу. Саме тоді у грузинських художників виникла ідея подарувати триптих Києву, привезти «Вільне Місто» у вільне місто Київ», кажуть організатори події з культурного центру «Дом Майстер Клас».

Крім того, під час відкриття відбудеться концерт «Пробиваючись до Світла» у виконанні хору «Київ». Більшість творів, які увійшли до програми концерту були написані  видатними українськими композиторами під час повномасштабного вторгнення. 

Світова прем’єра цього концерту відбулася у квітні 2023 року на фестивалі Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі. А тепер ця програма зазвучить у Києві. І для музикантів, і для організаторів це стане чуттєвим моментом, адже більшість композиторів є киянами і їх творчий шлях пов’язаний із українською столицею.

Масшабна виставка: дата: 28 травня

Час: 15-00

Адреса: Національний заповідник «Софія Київська» вул. Володимирська, 24

Вхід на презентацію виставки «Вільне Місто» за вхідним квитком в Національний заповідник “Софія Київська”


Фото: прес-служба


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top