Володимир Зеленський виступив у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі

Володимир Зеленський виступив у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі - 1 - изображениеПрезидент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі перед представниками громадськості, політичних та експертних кіл Нідерландів та міжнародних інститутів.

“Ми всі хотіли б бачити в Гаазі іншого Володимира – того, який заслуговує на засудження за злочинні дії“, – спочатку сказав президент України, – упевнений, що це станеться, коли ми переможемо”, – додав він.

Володимир Зеленський сказав, що в цій війні на карту поставлено долю не лише однієї країни, додавши, що ми “не можемо зупинити агресивні війни, але можемо перемогти агресію як злочинну ідею, яка зароджується у свідомості людини, яка звикла до безкарності”.

“Якщо ви подивіться на будь-яку агресивну війну, у них у всіх є одна спільна риса – винуватець війни не вірив, що їм доведеться відповідати за те, що вони зробили”, – зазначив український президент.

У ході виступу президент так само закликав вшанувати пам’ять загиблих у різних війнах, зокрема у Другій світовій війні.

“Будь ласка, також згадайте українців, які могли б залишитися живими, якби не ця агресія. Якби не війна, якої ми не хотіли, яку ми хочемо зробити останньою війною у світі, і ми це зробимо”, – сказав він.

Після запевнив, що українські суди зроблять усе для того, щоб російські окупанти понесли відповідальність за свої злочини, але лише трибунал, за його словами, здатний притягнути до відповідальності за злочини агресії.

Президент України подякував Міжнародному кримінальному суду за його роботу в ім’я справедливості, а також подякував Нідерландам за постачання озброєнь Україні.


Автор: Дар’я Скотченко

Фото: прес-служба Офіса Президента України


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top