Українці в Польщі: отримання посвідки з 1 квітня

Українці в Польщі: отримання посвідки з 1 квітня - 1 - изображениеЗ 1 квітня українці в Польщі, які мають польські ідентифікаційні коди щодо свого прибуття в Польщу після 24 лютого 2022 року, можуть подавати документи на дозвіл на тимчасове перебування, іншими словами отримати карту побуту.

Це дасть українським біженцям довгострокові гарантії на легальне перебування та працевлаштування у Польщі.

Згідно з дослідженням EWL разом із Центром Східноєвропейських досліджень Варшавського університету, на постійне проживання мають намір залишитися лише 6% громадян України. Керівниця відділу легалізації Міграційної платформи EWL Марія Кузенко зазначила, що саме ця категорія громадян України у першу чергу подаватиме документи для отримання посвідки на тимчасове перебування у Польщі.

«Важко наразі оцінити, який саме відсоток офіційно працевлаштованих українців це зробить. Але ми бачимо зростання зацікавлення серед українців, які консультуються у нас у справах легалізації. Вони хочуть мати документи на довгострокове перебування для розуміння,  скільки часу можуть залишатися в Польщі і як планувати своє життя»


Автор: Скотченко Дар’я

Фото: pexels


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top