Українська збірна Invictus Games виборола 9 медалей

Українська збірна Invictus Games виборола 9 медалей - 1 - изображение

Invictus Games

Ігри Нескорених (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році. Міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2022 рік.

Invictus Games

Протягом двох днів змагань (17-18 квітня) українська збірна Invictus Games виборола 5 медалей.

У понеділок 18 квітня:

  • у командному змаганні зі стрільби з лука українці вибороли срібло: медалістами стали Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко.
  • У штовханні ядра маємо три медалі, у своїх категоріях нашу герої здобули – Віктор Легкодух із результатом 7,32 – золото, Рустам Росул із результатом 5,86 – срібло, Сергій Прядка із результатом – 8,33 золото.
  • Анна-Софія Пузанова, дочка Юлії Паєвської, яка зараз перебуває у полоні ворога,отримала бронзову медаль зі стрільби з лука в категорії новачків.

Таким чином маємо 9 медалей:

  • Золотих – 3
  • Срібних – 3
  • Бронзових – 3

Нагадаємо, у перший день золотою медаллю рахунок відкрив Родіон Сітдіков у штовханні ядра. З результатом 9,46 м він став кращим у своїй категорії.

Ще дві медалі українці отримали у стрибках в довжину: Артем Лукашук з результатом 5,20 м став другим у своїй категорії, а Іван Герецун – стрибнув на 5.10 м і став тремім.

Завершив результативний спортивний день Олексій Бобчинець, який у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,50

Таким чином перший день змагань приніс нашій збірній чотири медалі – золоту, срібну та дві бронзові.

Мета проекту

Мета проекту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.


Фото: Centre for Strategic Communications StratCom Ukraine


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top