Хроніки економіки: компанії, які запровадили санкції проти РФ

Хроніки економіки: компанії, які запровадили санкції проти РФ - 1 - изображение

Світ протестує проти агресії Росії в Україні, зокрема, за допомогою санкцій. Зібрали список основних компаній, які вже обмежили або повністю припинили свою діяльність у РФ.

Apple

Компанія Apple зробила офіційну заяву, в якій підтверджується попередня інформація про зупинення продажів усієї своєї продукції в Росії у відповідь на ситуацію в Україні:

«Ми підтримуємо гуманітарні зусилля, надаємо допомогу у зв’язку з кризою, що розгортається, з біженцями і робимо все можливе, щоб підтримати наші команди в регіоні».  

Apple Pay, Google Pay та Paysera

Карти російських банків, що потрапили під санкції, не зможуть користуватися сервісами ApplePay і GooglePay. Литовська платіжна система Paysera, що має ліцензію у Великій Британії, повідомила, що вона припиняє роботу з клієнтами в Росії та Білорусі, закриває рахунки як фізичних осіб, так і юридичних. Припиняє введення та виведення грошей з рахунками російських та білоруських банків.

Adidas

Збірна Росії з футболу втратила спонсора з екіпіровки. Adidas припинив співпрацю. Про це повідомляє The Financial Times. Крім того, відомий бренд спортивного одягу планує повністю залишити російський ринок.

Audi, Volkswagen, Skoda, Porsche

Найбільші світові виробники автомобілів зупиняють відвантаження автомобілів на адресу російських дилерських підприємств із 24 лютого.

Boeing та Airbus

Американський авіаційний гігант Boeing повідомив, що припиняє підтримку російських авіакомпаній і операції в Москві. Європейський авіавиробник Airbus заявив, що призупинив підтримку російських авіакомпаній і постачання запчастин до Росії, пише Reuters.  

Аmerican Еxpress

Американська фінансова компанія Аmerican Еxpress також оголосила про припинення співпраці з російськими банками, які потрапили під санкції.

DHL

Німецька транснаціональна поштово-логістична компанія DHL припиняє імпортні транспортні перевезення до РФ.

FIFA

Дискваліфікація збірної РФ на ЧС та заборона на проведення будь-яких міжнародних матчів у Росії.

Megogo

Медіасервіс для перегляду відеоконтенту та телебачення Megogo видалив усі російські фільми зі своєї бази.
Про це йдеться на офіційній сторінці Megogo у Facebook: 

«Зараз усі російські фільми видалені з нашого сервісу. Слава Україні. Слава ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

NFT

Блок коштів користувачів Росії та Білорусі, переказ їх грошей Україні.

Netflix

Блокування російських підписок, зупинка виробництва у Росії серіалів. 

Disney, Sony Pictures та Warner Bros

Компанії The Walt Disney Company, Sony Pictures та Warner Bros зупиняють прокат своїх фільмів у Росії через вторгнення агресора в Україну. У The Walt Disney Company також заявили, що студія планує надавати гуманітарну допомогу біженцям із України.

До санкцій також приєдналися компанії: Zoom, Webmoney, YouTube, Visa, Viber, Twitter, Spotify, Pornhub, Play Station, Nestle, Microsoft Office, KUNA, Jooble, Harley Davidson, Formula 1 та ін.


Фото: Pexel 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top