“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб’єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста»

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 1 - изображение

18 листопада в Національному центрі «Український дім» відбулось офіційне відкриття артоб’єкта “Київ” та презентація виставки «Звуки Міста». “Почуй, побач та відчуй Україну!” – заклик до аудіовізуальної подорожі рідними містами Батьківщини.

Проєкт «Звуки Міста» ініційований продюсеркою GOODMEDIA Альоною Тимошенко, засновницею Spilne Art Наталею Ткаченко та співзасновницею студії аудіовізуального дизайну NotJustForm Лєрою Гінзбур до 30-ї річниці Незалежності України. Команда провела 210 хвилин за прослуховуванням та аналізом 2475 записаних звуків, переглянула 280 форм трансформованих звуків, використала 52 години віртуальної реальності та 5 тонн металу для втілення артоб’єктів.

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 2 - изображение

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 3 - изображение

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 4 - изображение

Ми об’єднали 117 неймовірних людей різних професій та створили зовсім нову форму, яка є відображенням спогадів українців та автентичних звуків України. Народження кожного артоб’єкта фільмувалось, і тепер світ матиме можливість не лише доторкнутися до скульптури та відчути звуки, а й переглянути сім документальних стрічок, в основі яких думки про рідні міста видатних особистостей –  артистів, спортсменів, митців, науковців!”, – зазначає Альона Тимошенко. 

В межах  мультидисциплінарного проєкту звуки 7 міст України були записані та трансформовані в 7 скульптур за допомогою спеціальних програм звукового дизайну та 3D-візуалізації. Протягом року скульптури з’являлися у визначних місцях Одеси, Дніпра, Львова, Маріуполя, Харкова та Криму (офіс Кримської Платформи), а Київ став заключним містом синтезу мистецтва та технологій, що об’єднав звучання регіонів України. 

 

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 5 - изображение

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 6 - изображение

“Звуки Міста» – це синтез міських звуків та цифрового інтелекту, діалог між природним та математичним світом. Авторами нової мистецької форми стали самі містяни, а скульптури одночасно є елементом міського ландшафту та частиною життя містян. Впродовж року виставка скульптур подорожуватиме Україною та країнами Європи. А ми з командою плануємо й надалі втілювати сміливі ідеї в межах проєкту та запрошуємо доєднатися до «Звуків Міста» інших сміливців!“, – акцентує Наталя Ткаченко. 

Привітати команду «Звуки Міста» з офіційним відкриттям прийшли відомі кияни, які брали участь у створенні київського артоб’єкта: дизайнерка Лілія Літковська, народний артист України та композитор Павло Зібров, а також перший заступник Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, заступник Міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк, перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, Єлизавета Юрушева, Катерина Кухар, Олександр Стоянов, Сергій Перман, Ірина Данилевська та інші. 

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 7 - изображение

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 8 - изображение

Виставка «Звуки міста» – це можливість зупинитися та зануритися в щасливі спогади дитинства. Особисто для мене Київ — це не просто місто. Я тут народився та виріс, а нині — беру активну участь у змінах, що відбуваються тут. Такі проєкти необхідні, щоб нагадати людям про унікальність міста, в якому вони живуть, працюють, подорожують!”, – поділився враженнями Олексій Кулеба. 

Почути, побачити та відчути Україну містяни та гості столиці зможуть в Національному центрі «Український дім» вже з 19 листопада до 1 грудня включно. Технічний партнер виставки –  омніканальний постачальник техніки та електроніки – ELDORADO. Сам артоб’єкт “Київ” буде окрасою головної вулиці столиці впродовж року. 

“Почуй, побач та відчуй Україну!”: офіційне відкриття артоб'єкта «Київ» та виставки «Звуки Міста» - 9 - изображение


Фото: прес-служба заходу


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top