«Батарейки, здавайтеся!»: масштабна екологічна ініціатива

«Батарейки, здавайтеся!»: масштабна екологічна ініціатива - 1 - изображение

Изображение magica с сайта Pixabay

12 листопада 2020 року громадська організація «Батарейки, здавайтеся!» відправляє на переробку до Європи найбільшу за всю історію України кількість відпрацьованих батарейок.

Дві великі автомобільні фури з 37 тоннами відпрацьованих елементів живлення рушать на завод у Румунію для переробки (recycle).

Коли? 12 листопада 2020 року (четвер)

Де? Парковка біля ТЦ «Епіцентр» (Київ, вул. Полярна, 20-Д)

О котрій? 10:00 — 12:00

Ви особисто проінспектуєте та перевірите, як транспортуються відпрацьовані батарейки. На одній із палєт ми відчинемо кришку в пластикових бочках, щоби можна було побачити та сфотографувати вміст.

Така масштабна екологічна ініціатива реалізується в Україні вперше. Завдяки об’єднанню зусиль волонтерів, громадських активістів, компанії «Епіцентр К» і виробників елементів живлення: Duracell, VARTA, GP та Hausmark, 2020 року запрацювала ефективна діюча модель з організації збору та переробки відпрацьованих батарейок.

Це — пілотний проєкт європейської моделі розширеної відповідальності виробника, яка згодом буде прийнята в Україні на законодавчому рівні.

Майже 3 000 000 батарейок — саме таку рекордну кількість відпрацьованих батарейок назбирали волонтери та покупці мереж «Епіцентр» та «Нова лінія» у 23 областях України, що співпрацюють із ГО «Батарейки, здавайтеся!».

Свої питання ви зможете задати учасникам події:

  • Олег Білоус, волонтер-активіст із села Городище;

  • Сергій Антоненко, волонтер-активіст із Полтави;

  • Голова ГО «Батарейки, здавайтеся!» Любов Колосовська;

  • Керівник департаменту «Електромонтажне устаткування» ТОВ «Епіцентр К» Олександр Шпіллер;

  • Представники Duracell, VARTA, GP.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top