День знань скасовано: діти Анатолія Анатоліча не пішли до школи

День знань скасовано: діти Анатолія Анатоліча не пішли до школи - 1 - изображение

Цього року в День знань доньки ведучого програми «Ранку з Україною» Анатолія Анатоліча вперше залишилися вдома: через випадок зараження COVID-19 у школі навчальний процес відклали на тиждень.

День знань скасовано: діти Анатолія Анатоліча не пішли до школи - 2 - изображение

9-річна Аліса та 7-річна Лоліта, на відміну від своїх однолітків з усієї країни, сьогодні не пішли до школи. Дівчата – учениці Міжнародної французької школи, де за три дні до початку навчального року один із учителів отримав позитивний тест на COVID-19. Адміністрація закладу ухвалила рішення перенести навчання на один тиждень, аби дати змогу всім викладачам пройти тести і бути впевненими в епідеміологічній безпеці дітей. До цього часу всі уроки та класні години діти відвідуватимуть онлайн – за допомогою відеозв’язку.

День знань скасовано: діти Анатолія Анатоліча не пішли до школи - 3 - изображение

«Ця ситуація засмутила і батьків, і дітей, бо вони дуже чекали повернення до школи, – розповідає Анатолій Анатоліч. – На жаль, це попереджає всіх про те, що навчальний рік може бути складним і неоднорідним, зважаючи на кількість випадків зараження та кількість людей, з якими кожен щодня контактує. Вчителів і дітей багато, і, з одного боку, складно побудувати навчальний процес, коли всі змушені часто перелаштовуватися і заново звикати до способу сприйняття матеріалу, а з іншого – якщо не звертати увагу на випадки зараження, ми ризикуємо отримати епідемію в школі. Я дуже переймаюся через це», – каже телеведучий.

День знань скасовано: діти Анатолія Анатоліча не пішли до школи - 4 - изображение

Подібну практику дистанційного навчання у Міжнародній французькій школі вже практикували навесні, коли уряд запровадив карантин у навчальних закладах усієї країни.

 Фото: PR agency YULA.


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top