Україна долучається до світової акції прибирання узбережжя

Україна долучається до світової акції прибирання узбережжя - 1 - изображение

В неділю, 14 липня о 12:00 Україна долучиться до міжнародної акції Dolphin Project’s Global Beach Cleanup. В цей час прибирати пляжі своїх країн вийдуть мешканці Італії та Іспанії, Португалії, Греції та ще десятка країн. В Україні подію проводить гуманістичний рух UAnimals. 

Щороку від сміття в річках та озерах, морях і океанах гинуть тисячі тварин. За даними ООН, якщо людство не перестане викидати пластикові пляшки, пакети, посуд і косметики з пластиковими мікрочастинками, до 2050 року у Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

“Сміття з українських пляжів дуже швидко опиняється в річках та морі. Через це страждає екологія і масово гинуть риби” – каже представниця UAnimals Ольга Чевганюк – “Наприклад, за даними Мінприроди з 1960-х років кількість дельфінів у Чорному морі зменшилась в кілька разів. Головною причиною науковці називають забруднення.”

Для участі в акції не потрібно жодної реєстрації. Активісти закликають 14 липня виходити до найближчого узбережжя і прибирати його від сміття. Якщо учасники захочуть поділитися фотографіями у соціальних мережах, то робити це просять під хештегом #UAnimals.

Нагадаємо, що 15 вересня в Україні втретє відбудеться Всеукраїнський марш за тварин. Минулого року за ініціативи UAnimals акція одночасно пройшла у 20 містах і в одному лише Києві зібрала понад 6000 людей. Сторінка події https://www.facebook.com/events/760066621054797/


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top