#МОЯДИТЯЧАМРІЯ: ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ У ДНІПРІ?

#МОЯДИТЯЧАМРІЯ: ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ У ДНІПРІ? - 1 - изображение

Діти у Дніпрі малюють мрії про красиві домівки, кораблі, космічні ракети, мир і щасливі родини і .. стати президентом.

Днями 17го жовтня, у Дніпрі сотні юнаків та малюків намалювали те, чого вони найбільше прагнуть у житті. Набирає нових обертів арт-марафон #моядитячамрія, і Дніпро став четвертим містом всеукраїнського туру мрій, організованого проектом Здійсни мрію.

В боротьбі з вкрай важкими хворобами або ж відірвані від рідних осель, своїми потаємними мріями ділились пацієнти обласної дитячої лікарні і гості соціального центру для переселенців в Дніпрі. Малювали і в парку під шелест листя, і в лікарняних палатах разом з докторами клоунами. Урок мрій провели Олександра Лобода, фея проекту Здійсни мрію та Власта Шовковська, директор благодійного фонду Ти не один. Малюнки вражають, бо вони кольорові, яскраві, дуже точні, художні і старанно виписані.

Для дітей з окупованого Донбасу найбільшими мріями є надія на мир в усьому світі і  те, щоб ніколи більше не було війни, і нікого не треба було вбивати і нікому вмирати.

Діти досі згадують рідні покинуті домівки. 12-річній Ані повертатися нікуди. У її квартиру в Донецьку влучила міна. “Хочу новий дім, щоб ми всією сім’єю там жили” – мріє Аня.

#МОЯДИТЯЧАМРІЯ: ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ У ДНІПРІ? - 2 - изображение

Здивували креативні мрії. Одна дівчинка в майбутньому буде лікувати коней. Один хлопчик Давид мріє, щоб зникла війна та щоб всі діти почули Піанобоя – улюбленого співака Дмитра Шурова, – за музикою якого він вчиться грати на гітарі. Є чудовий юнак, який прагне нарешті винайти ліки від раку та здобути Нобелівську премію.

Сотні дітей Дніпра мріють про кораблі, польоти у космос на космічних ракетах, про моря, будують олівцями яскраві будинки і церкви, повітряні кулі, дитячий візочок, самокат та кольорові казки. Діти малюють мрії навіть під крапельницями. Бо це наче терапія, і настрій покращується і буденний день пропри все наповнюється кольоровими фарбами.  Маленька крихітка  дворічна Евеліна  свою мрію  вже знає напевно, хоча й не надто вміє говорити. “полетіти до братика”. Чому ? Де він ?

А у однієї сумної дівчинки-підлітка з сіро-зеленими очима, яка самотньо лежить в лікарні, бо у неї нікого немає,  – не було жодної мрії…

Всі маленькі пацієнти об’єднані однією головною мрією – це, звичайно, одужати. Олександр Хітрик, керівник обласної дитячої лікарні, запевняє, що дитина у гарному настрою та позитивно налаштована набагато легше переносить оперативні втручання та інші маніпуляції. Арт-терапія мріями допомагає

Усі малюнки зібрали, сфотографували та передали художникам, які готують промінь зі 100 000 мрій, щоб відправити до зірок на новорічні свята. І про всі ці мрії дізнається Всесвіт, бо мріяти треба без меж і аж до зірок, і ми всі разом одночасно загадаємо бажання, щоб все здійснилося!

Тур арт-марафону #моядитячамрія у сім міст України розпочався у вересні. В межах туру команда відвідує дітлахів у школах та лікарнях, щоб разом намалювати мрії. 28 жовтня тур буде Львові на Площі ринок і 29 жовтня у львівській лікарні

Напередодні проект Здійсни мрію ініціював дослідження «Про що мріють діти?», результати якого приголомшили. Виявилось, Згідно тільки 5% дітей в Україні вміють мріяти без меж і про великі і грандіозні цілі, а от інші діти здебільшого плутають мрії та бажання матеріальних речей. Діти часто не знають, як це – мати мрію. А, можливо, вони просто бояться мріяти?

#МОЯДИТЯЧАМРІЯ: ПРО ЩО МРІЮТЬ ДІТИ У ДНІПРІ? - 3 - изображение

Долучайтеся до проекту та надихайте дітей мріяти! Треба зобразити, описати, сфотографувати свою мрію та опублікувати  у соціальних мережах, відзначивши хештегом #МояДитячаМрія


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top