Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці»

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 1 - изображение

«Тут немає довгих постів» – пише у себе на сторінці фото-блогерка Марія Моравська. Увесь контент інфлюенсерки  – це фото, без яких вона не уявляє свій профіль, професію і ціле життя. Та навіть без стін тексту у блозі дівчина має сотні тисяч підписників. У чому секрет мистецтва фотографії і скільки на цьому можна заробити сьогодні — Марія розповіла для Woman особисто. 

Маріє, зараз триває всеукраїнський карантин і усім радять не виходити з дому без потреби. Які твої домашні заняття у такий час?

Я та моя сім’я дотримуємося карантину. Проводжу свій час максимально продуктивно. Тепер є багато часу для того, щоб провести його з рідними, прекрасна нагода почитати книги, подивитись фільми, які постійно відкладались. Я дуже люблю готувати, тому балую свою сім’ю різними смаколиками (усміхається).

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 2 - изображение

Як фотографу не втратити свої навички за відсутності практики?
У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці, так як у мене є дві молодші сестрички, тож  фотографую їх, а також дивлюсь багато відео про обробку, YouTube-блогерів, фотографів, які знімають влоги з фотосесій, весіль, ще багато часу проводжу за розробкою власних пресетів.

Чи були в тебе колись зйомки в стилі ню або хоррор?

Я люблю фотографувати весілля, love story, також роблю сімейні фотозйомки. Бували випадки, що я робила фотосесії в стилі ню, але тільки для постійних клієнтів, так як за їхніми словами, вони не можуть довірити таку зйомку іншому фотографу. До речі, раджу дівчатам балувати себе фотосесіями, це піднімає самооцінку та додає впевненості (усміхається).  

Що чи кого ти б нізащо не погодилася знімати?

Фуд-фото та фотосесії в стилі хорор.

Як ставишся до ретуші? Чи не спотворює така корекція фото реального уявлення людини про свою зовнішність?

Все ж таки я не пластичний хірург, а фотограф, тому стараюсь робити все мінімально: забираю дефекти на шкірі та роблю невеличку пластику. Я найбільше в обробці фото люблю бавитись з кольорами, тобто робити колір-корекцію, за цією справою можу провести декілька годин, а інколи декілька днів.

Зараз в Instagram популярним є ведення блогів з пресетами у одній гамі. Хтось навіть продає пресети за чималі гроші. Як ставишся до монопілітри акаунту?

Ніколи не пробувала вести сторінку в одній гамі. Я не готова відмовитись від деяких кольорів. Хочу, щоб усі бачили фото таким як воно є, тому на моїй сторінці ви знайдете усі кольори веселки (усміхається).

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 3 - изображение

Скільки ти зараз заробляєш як фотограф і з якого прайсу починала свою роботу?

Коли я починала фотографувати, у мене взагалі не було прайсу, перші фотосесії були за “дякую” та інколи за шоколадку. До речі, перше весілля також фотографувала безкоштовно. Зараз ціна фотосесій стартує від 800 гривень за годину.

Зараз усе більше блогерами стають фотографи та контент-мейкери. Чому ти вирішила доєднатися до числа таких інфлюенсерів?

Я не планувала ставати блогером, я просто робила те, що мені подобається, і почала помічати, що кількість моїх підписників, або як я звикла їх називати  – моїх друзів, з кожним днем ставало все більше, і клієнтів на фотосесію також.

Ти також працюєш з рекламодавцями у Instagram. Чи бували недобросовісні партнери?

Я рідко беру рекламу в Instagram, у більшості випадків прошу надіслати товар, щоб переконатись у його якості, і вже після цього рекомендую його своїм підписникам. Скажу чесно, що 30 відсотків з того, що мені надсилають, повертаю назад. Не хочу дурити людей.

Що ти вважаєш головною «фішкою» свого блогу?

Своїх підписників я набрала за допомогою своїх фото. Думаю, у них вся «фішка» , точніше у їх обробці. Мені часто пишуть, що у мене гарні ідеї для фото. Люблю бути корисною, і мені надзвичайно приємно отримувати такі повідомлення.

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 4 - изображение

В твоєму профілі рідко можна зустріти довгі тексти під постами. Чому мало пишеш?

Коли у мене починається сезон фотозомки, у мене дуже мало часу лишається на Instagram, тому стараюсь записувати більше історій і там розказувати та показувати своє життя. Інколи пишу пости про обробку, про догляд за волоссям і трішки про себе.

Які запитання про фотографію твої підписники найчастіше тобі пишуть?

Я завжди стараюсь відповідати на повідомлення. В топі запитань, які мені пишуть, завжди є запитання про те, як я обробляю свої фото, якими програмами користуюсь, яку техніку використовую і яку техніку я можу порадити початківцям. Часто підписники просять оцінити їхні фото та обробку і написати, що не так і чому ще треба навчитися.

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 5 - изображение

Ти проводиш розіграші для свої фоловерів. Який найбільший приз ти розігрувала на сторінці

В мене мало часу, щоб самостійно організовувати масштабні гіви, тому на своїй сторінці часто розігрую фотосесії та гроші, а разом з іншими блогерами ми дарували машину та різну техніку.

Що тебе робить щасливою на даному етапі життя?

Біля мене мої рідні та дорогі для мене люди.  А ще моє хоббі переросло в мою роботу. Якось читала цікаві слова:  “Вибери роботу по душі і ти жодного дня не будеш працювати”. Тому завжди раджу своїм підписникам дослухатись до свого серця і займатись тим, що їм подобається найбільше.

Марія Моравська: «У мене навіть під час карантину фотоапарат не стоїть у сумці» - 6 - изображение

Назви топ своїх мрій у цьому році

Моя найбільша мрія, щоб всі були здорові і ніхто не боявся за своє життя. Хочу, щоб якнайшвидше зник Covid 19, і люди змогли повернутись до свого звичного життя. Також мрію про мир в моїй державі. Не мрію про щось матеріальне, бо якщо людина здорова і щаслива, то все, чого вона хоче, у неї буде.


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top