Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить»

Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить» - 1 - изображение

В минулому весільний фотограф, а зараз щаслива дружина і популярний блогер Оля Соловій в ексклюзивному інтерв’ю для Woman Magazine розповіла про «фішки» своєї Інстаграм-сторінки, розуміння щастя та взаємовідносини з грошима.

 Оля, розкажіть, як  та чому вирішили завести свій блог в Інстаграм, та коли зрозуміли, що він стає популярним?

Напевно, тому що не вистачало спілкування. Я завжди любила занотовувати свої думки – приємно знати, що комусь цікаво те, що я пишу. Пізніше зрозуміла, що можу ділитись власним досвідом, який для когось принесе користь. Це неймовірні відчуття, коли ти знаєш, що у тебе є люди, які завжди підтримають і порадять щось, якщо потрібно.

Коли я зрозуміла що мій блог став популярним? Десь через роки три: коли створила маски для «сторіс» і побачила, як швидко вони розлетілись по Інстаграму. Це сталось минулої весни – 10 травня. Запам‘ятаю цей день на все життя, як новий етап у моєму блогерстві.

В вашому профілі зазначено, що ви «Колишній весільний фотограф». Як довго ви займалися фотографуванням? Чому вирішили зав’язати з цією справою?

Я займалась фотозйомкою професійно довше п’яти років, точно вже не пригадаю. Фотографувала весілля, тому що це морально легше, ніж зйомка на годину. Просто я дуже зближаюсь з людьми, з якими працюю, віддаю всю свою енергію і видихаюсь після годинної зйомки майже так само, як і після весільної, що триває весь день. Тому вирішила зосередитись саме на весільній фотозйомці, це для мене ближче. А зав‘язала, тому що банально видихлась. Відчула, що важко і хочу відпочити.

Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить» - 2 - изображение

Чи фотографуєте ви зараз – знайомих або, можливо, є й комерційні зйомки?

Зараз не фотографую нікого за гроші. Знайомим, друзям, звичайно, можу зробити кілька фотографій при зустрічі – не проблема; вони також можуть мене сфотографувати вже. Але професійно фотозйомкою зараз не займаюсь. Хочу більше уваги приділити веденню блогу.

Чим ваш блог відрізняється від інших? Яка його головна «фішка»?

На це питання мені трохи важко відповідати, тому я запитала підписників. Вони відповіли, що подобається моя рубрика «Порадниця», яку я проводжу раз в тиждень. Суть в тому, що підписники залишають своє питання чи описують проблему, я її публікую анонімно і всі бажаючі пишуть свою думку, допомагають порадою. Ще сказали, що у мене затишно – просто я люблю монтувати цікаві відео з музичним супроводом. Ну, і подобаються маски та фільтри для «сторіс». Знаю, вони зараз є у багатьох блогерів, але мене тішить думка, що я була першою в Україні, кому відкрили доступ, і чиї маски так швидко стали популярними. 

У вас є улюблені теми для постів, та такі, які ніколи не підіймаєте? 

Я пишу про все, що відчуваю, ділюсь своїми враженнями і переживаннями. Але тему політики, релігії чи інтиму оминаю. Просто через те, що мені не комфортно про це говорити, а в політиці не розбираюсь.

Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить» - 3 - изображение

Оля, чи довелось вам зіштовхнутись з недозоброзичливими коментарями або хейтом? Якшо так, коли саме? І як ви ставитеся до таких проявів?

 Звичайно, з хейтом я зустрічаюсь, напевно, щодня. Знаєте, це таке дивне відчуття, коли три роки вела блог і спілкувалась виключно із доброзичливими підписниками,а тут «бах» – зразу купа хейту через те, що про мене так швидко почали дізнаватись, десятки тисяч нових підписників в день і серед них багато людей, яких бісить, що не вони на моєму місці. Тому я не ображаюсь на них, бо просто нема сенсу: вони нещасні, живуть заздрістю замість того, щоб надихнутись успіхом інших і щось робити, рухаючись до своєї мрії.

Найбільший час, який ви проводили без Інтернету, коли вже стали популярним блогером? 

Найдовше без Інтернету я залишалась, напевно, в Єгипті – десь пів дня, тому що були проблеми з покриттям. Але я завжди все знімаю, загрузила «сторіс» як з‘явився Інтернет – не проблема.

Коли довго не заходите до Інстаграму, відчуваєте, що чогось не вистачає, чи навпаки відпочиваєте?

Так, відчуваю, що чогось не вистачає. Я звикла знімати «сторіс», це вже частина мого життя.

Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить» - 4 - изображение

Чим ви ще займаєтесь? Хто ви за освітою, чи є якісь хобі?

Я за освітою менеджер-економіст, але офіційно працювала тільки 4 місяці. Після чого зрозуміла для себе остаточно, що не хочу працювати на когось, краще сама щось придумаю. Так почала займатись фотозйомкою, вчилась по книгах і по відео в Youtube. Моє хобі і робота зараз – це мій блог. Ще я створюю пресети для обробки фото, малюю стікери для оформлення «сторіс», створюю маски і фільтри, маю Інста-магазин.

У вас є шкідливі звички, від яких ви хочете позбутись?

Не переношу запах сигаретного диму, тому не палю. А бокал вина 1-2 рази в місяць не вважаю шкідливою звичкою.

Ви можете назвати себе щасливою людиною, або чогось не вистачає для цього?

Так, я вважаю себе дуже щасливою людиною. У мене чудовий чоловік, здорові батьки. Я встаю вранці, бо мені так хочеться, а не для того, щоб встигнути на ненависну роботу. Якщо надворі погана погода, я можу перечекати і вийти пізніше. Щастя в дрібницях!

Якщо я, дійсно, чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить. Труднощі мене ніколи не лякали. Я почала заробляти, як тільки з‘їхала від батьків: не тому що вони не давали гроші, я просто хотіла їм показати, що можу себе забезпечити. Мені було шкода, що вони все життя жертвували своїми інтересами, аби дати нам з сестрою те, чого ми хотіли, мені хотілось, щоб вони відпочили.

Оля Соловій:  «Якщо я чогось сильно хочу, мене ніщо не зупинить» - 5 - изображение

У вашому Інстаграмі чоловік фігурує не так часто. Чому – не полюбляє зйомки? Як взагалі ставиться до вашою діяльності?

Ех, через те, що чоловік частіше проти ніж «за», щоб з‘являтись у моєму блозі, ми спочатку сварились. Але потім я зрозуміла, що це не має сенсу, це його право, його вибір – я мала це зрозуміти і змиритись. Зате він мене завжди фотографує, підтримує, допомагає з ідеями.

Оля, якщо не секрет, чи влаштовує вас прибуток на сьогоднішній день, і який відсоток заробітку завдяки Інстаграму?

В принципі, влаштовує, але завжди можна краще і більше. У мене ще багато планів, які потребують вкладень. Зараз більша частина заробітку йде на розвиток блогу. Хочу, щоб було навпаки.

Ви легко витрачаєте грошу? Яка була ваша найдорожча покупка і чи є придбання, про які шкодуєте?

Мені важко витрачати гроші на себе. Я краще відкладу на подорож або куплю подарунки близьким. Але я працюю над цим, поставила собі завдання – раз в місяць тішити себе якоюсь покупкою. Зараз найдорожча наша покупка – це квартира.


Автор: Тетяна Зайцева

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top