Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові»

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 1 - изображение

Візажист та популярний Інстаграм-блогер Ілона Міхайлова в інтерв’ю для Woman Magazine розповіла про те, як та чому вона розпочала свою професійну діяльність, а також дала поради стосовно макіяжу для весни 2020.

Ілона, як давно ви завели блог в Інстаграмі? Коли зрозуміли, що він може бути цікавий і корисний іншим людям?

Блог я завела близько року назад, тоді ж я і зрозуміла, що він може бути цікавим та корисним людям. Адже я була візажистом. До того ж в мене народився синочок, і я побачила, що моє материнство цікаве підписникам, яких тоді було всього лише близько тисячі.

Чи спілкуєтеся ви особисто зі своїми підписниками, відповідаєте в директ? 

Так, я спілкуюся з підписниками. Зараз це стало трошки важче, тому що їх більше. Але я максимально стараюсь відписувати кожному. На мою думку, в Інстаграмі дуже важлива взаємодія з твоїми людьми, щоб отримувати від них зворотній зв’язок.

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 2 - изображение

Вам довелося зіткнутися с хейтом?

Мені здається, що у мене взагалі немає, чого хейтити. Звичайно, я впевнена, що на моєї сторінці є люди, яким щось не подобається, які критикують. Але відкрито мені про це ніхто не говорить.

Як багато часу проводите в Інстаграмі щодня? Що займає найбільшу кількість, і чи влаштовуєте іноді відпочинок від соціальних мереж? 

Насправді, це займає багато часу, тому що, окрім самого блогу, там є моя робота-візажиста, де всі записи, публікації, в тому числі, на рахунок вільних місць. Вихідні у мене є: в суботу та неділю я намагаюся максимально мало часу проводити в соціальних мережах. Неділя у нас взагалі родинний день з чоловіком і сином. Тому буває таке, що цілу добу я взагалі нічого не додаю в Інстаграм. Раніше це було для мене достатньо важко, але зараз я навчилася контролювати свій час.

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 3 - изображение

Розкажіть, будь ласка, докладніше про свого синочка. Як він любить проводити час, чи є улюблені ігри і що, навпаки, не любить?

Марко – взагалі герой мого Інстаграму (посміхається). Дуже багато людей в захваті від нього, дитячих шкод, які він робить – вони дивляться, сміються. Впевнена, що багато хто підписався на мене завдяки синові. Я можу сказати, що Марко не дуже полюбляє іграшки: у нас їх звичайно багато, але він виступає більше за активний спосіб життя. Наш малий обожнює бігати, гратися з м’ячем. А от, скажемо, якісь іграшкові машинки чи конструктори для нього не дуже цікаві. Я думаю, він може стати спортсменом.

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 4 - изображение

Ілона, а коли і чому ви вирішили освоїти професію візажиста? Що найприємніше в вашій роботі і що найскладніше? 

Мені завжди була цікава ця сфера, але в мене, як тоді здавалося, не було до неї ніякого таланту. Зазвичай люди, які стають візажистами, ходили в художню школу чи мають природний хист до цього. Я ж просто дуже хотіла мати роботу, яка мені буде приносити неабияке задоволення. Я захоплювалася візажистами, вважаючи, що це найтворча і найпрекрасніша робота у всьому світі (посміхається).

І ось, близько п’яти років назад я також вирішила себе спробувати в цій сфері. Я дуже вдячна чоловікові, який мене підтримав, бо навчання тоді було достатньо дорогим. Тепер я дуже задоволена, що цим займаюсь. Я не можу сказати, що для мене в цій професії зараз є щось вкрай важке. За п’ять років я навчилася справлятися з різними клієнтами, навіть – з негативом. Тому – все приємне.

 Хто з відомих мейкап-артистів вам імпонує? Звідки черпаєте натхнення для створення нових образів?

Мій найулюбленіший візажист – Ольга Томіна з Беларусі. Я мрію потрапити до неї на якісь курси чи мастер-класи. Але в неї запис за цілий рік (навіть, буває більше). Звичайно, з маленькою дитинкою я не можу спланувати свої справи настільки наперед. Для мене Ольга – просто гуру макіяжу. Мабуть, саме після того, як побачила її роботи, я й сама захотіла стати візажистом. 

Користуючись нагодою, хотілося б попросити вас розповісти про модні тенденції в макіяжі весна 2020: що обов’язково повинно бути в косметичці, а від чого – краще позбутися?

Все популярнішим стає, так званий, «макіяж без макіяжу». Якщо раніше у тренді були виділені, брови, скули, то зараз це все вже відходить. Зараз у тренді макіяж у нюдових стилях. Мені самій він дуже подобається, і я зазвичай саме так фарбуюсь. Максимально допустимі – виділені губи. Все повинно бути природнім.

Найголовніше, що повинно бути в косметичці, це хороша тональна основа, пудра, гель для брів, можливо, олівець або тіні (щоб трошечки їх підкреслити), якісний бальзам для губ, рум’яна та хайлайтер (це взагалі моя любов).

А які новинки в сфері б’юті-індустрії вам не подобаються або здаються дивними?

Мені не подобаються «вовчі брови» – ламінування, при якому вони стають дуже широкими та, як на мене, не гарними. Особисто я використовувала б цей прийом лише на якихось відповідних фотосесіях або зйомок для журналів, але точно не в повсякденному житті, як робить велика кількість людей. Для мене це – неестетично та некрасиво.

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 5 - изображение

Як ви бачите свій подальший розвиток, як візажиста? Можливо, є якась мрія?

По-перше, як я зазначала вище, я б дуже хотіла потрапити на навчання до Ольги Томіної. Сподіваюсь, що коли Марко підросте та я зможу залишати його з бабусею і дідусем, я туди поїду та і, взагалі, буду розвиватися, як візажист, більш активно. 

Чи вважаєте ви себе успішною дівчиною? І що таке, взагалі, успіх у вашому розумінні?

На мою думку, у успіху немає меж – з кожним днем треба досягати його ще більше. Я вважаю себе успішною, наприклад, тому, що я змогла отримати навички, яких в мене не було, і стала візажистом. Так само це стосується блогу: розвивати його не так легко. Вважаю, що я – успішний блогер, але далі буде ще краще.

Візажист і блогер Ілона Міхайлова: «Багато людей підписалися на мене завдяки синові» - 6 - изображение

Назвіть, будь ласка, 5 цікавих фактів про себе, які невідомі широкому загалу.

Мабуть, мої підписними знають про мене все. Але, можливо, для когось це буде новим.

  1. Я в дитинстві була прихильником субкультури емо і любила рок-музику.
  2. В мене є пірсинг на губі, але я давно не ношу сережки.
  3. Я не вмію їздити на велосипеді.
  4. З дитинства я хотіла бути популярною співачкою або танцівницею. Пам’ятаю, як ми з подругами готувалися і робили концерти для двох людей, уявляючи, що в майбутньому нас очікує широка публіка.
  5. Я передивилася майже весь «Дом-2» (посміхається).

Автор: Тетяна Зайцева


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top