Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде»

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 1 - изображение

Стати справжньою подругою для сотень тисяч підписниць – про це ще школяркою Аня Притула навіть і не мріяла. Та зараз дівчина бере участь у модних фотосесіях, знімається для брендів та у свої дев’ятнадцять є однією з найпопулярніших україномовних інстаблогерок. В чому феномен щирості та відвертості з фолловерами та який шлях до популярності проходять інфлюенсери-початківці — львівська блогерка розповіла Woman у ексклюзивному інтерв`ю.

У біо Instagram ти позиціонуєш свій блог як бьюті-сторінку лайфстайл формату. Тематика спала на думку спонтанно чи ти досліджувала смаки аудиторії?

Насправді все ще набагато простіше: я відштовхувалась від питань, які мені ставили дівчата. Кожного дня, зранку та ввечері мені приходять повідомлення, в яких мене запитують про основний догляд за обличчям, волоссям та тілом, чи відвідую я косметолога і які процедури мені допомагають. Постійні питання про лайфхаки в домашньому догляді — і тематика блогу поступово назріла сама.

Ти почала вести сторінку ще у школі. Як змінився Instagram-простір з того часу?

Так, правда (усміхається). Instagram я захоплювалась ще з десятого-одинадцятого класу. Вже тоді я кожного дня обирала образи на кожен день, показувала їх і навіть не знала, що колись це буде називатися “look of the day”. Instagram змінився кардинально. Якщо колись було достатньо красивої фотографії, щоб заявити про себе та зібрати непогану кількість лайків, то зараз потрібно вкладати чималі суми у свій блог, аби він дійсно розвивався.

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 2 - изображение

Зараз у тебе є улюблені інфлюенсери, які надихають?

Моє незмінне тріо фаворитів -Соня Есьман, Marу Leest та Victoria Hutter. Стильні, стримані, красиві та дуже ефектні дівчата, як на мене (усміхається). Якщо перших двох я ще декілька років тому дивилась на YouTube, захоплювалась ними та обожнювала слідкувати за їхнім життям, то третя підкорила мене своїм стилем.

Сьогодні дуже багато блогів і шалена конкуренція. Як гадаєш, це плюс чи мінус для дописувачів-початківців?

Однозначно, плюс! Як би це дивно не звучало, з кожним днем конкуренція допомагає навіть великим блогам розвиватися, мотивує пропонувати щось нове, цікавіше, стильніше і більш захопливе. При цьому головне — бути собою і вміти спілкуватися з аудиторією.

Ти часто ділишся з фоловерами своїми фешн-луками. Який твій улюблений стиль?

Я обожнюю фотографувати свої образи і публікувати на оцінку аудиторії. Мода — це єдине, що ніколи не відійде на другий план в сучасному суспільстві. Я не знаю, як назвати мій стиль, бо він дуже різний моментами, але, мабуть, це більше кежуал, бо я за зручність та комфортність в повсякденному житті.

Які твої особисті тренди нового 2020-го року?

Ще з кінця 2019-го я перейшла до більш класичного та стриманого стилю. Мої тренди на цей рік — здебільшого поки високі чоботи, блузи, сорочки, плаття з акцентом на плечах. Також шалено подобаються корсети на сорочках та блузах, тому це ще одна новинка в мій гардероб. Подобаються зараз переважно світлі кольори, але від свого total black я точно відмовлюсь нескоро. Серед фаворитів  також штани та джинси з високою посадкою, масивні ремені та різні срібні і золоті аксесуари. Ну і куди ж без моїх улюблених окулярів, яких цього року явно побільшає в моїй колекції.

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 3 - изображение

Твої підписники часто вважають тебе моделлю, але ти цей факт спростовуєш. Не думала про реальний початок такої кар’єри?

Відсутність належного зросту, як і материнського модельного агентства, за яким я була б закріплена, не дають мені можливості голосно заявити про свою модельну кар’єру, бо її немає. Я підробляю частково моделлю для місцевих салонів, журналів, рекламних роликів або стокових сайтів. Хоча, величезне бажання працювати закордоном на світовому рівні все ж є.

Як впоратися з комплексами?

Банально не порівнювати себе з кимось, вміти приховувати свої мінуси, а плюси видавати за найкращі якості в собі. Робота над собою — це, в першу чергу, боротьба з комплексами. Це потрібно для того, аби полюбити себе, змінити щось та сподобатися іншим.

Ти зараз постійно у Львові. Але більшість блогерських івентів відбувається у Києві. Не думала переїхати у столицю?

Думала. За останній місяць мене тричі запрошували на Ukrainian Fashion Week в Києві. Я змушена була відмовитись через чергові обставини. Часто плани на приїзд до Києва змінюються в останній момент. Іноді це дуже образливо. Жила б я зараз в Києві, мені б не склало ніяких труднощів потрапити на подібний івент. Багато є цікавих пропозицій, пишуть фотографи, запрошують на заходи, але можливості об’єднати все у два-три дні, щоб приїхати і встигнути усе, нереально. А їздити в столицю три-чотири рази на місяць важко фізично, вже був такий досвід. Та хто знає, що буде в моїх планах через півроку. Столиця все ще чекає!

Ти живеш з батьками і розповідаєш, що не надто любиш вечірки і клуби. Ти можеш назвати себе «домашньою» дівчиною?

Я не дуже люблю вечірки загалом. Я людина більш спокійної атмосфери. Але я явно не домашня, бо мені постійно треба з кимось побачитись, зустрітись з друзями три-чотири рази на тиждень, піти на фільм чи просто посидіти в якомусь закладі.

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 4 - изображение

Блог зробив тебе фінансово незалежною?

Так, ще на першому курсі мого навчання в університеті. Якщо перший семестр мене частково забезпечували батьки, то з другого я стала фінансово незалежною. Я сама оплачую собі навчання, покупки і подорожі.

Які рекламні пропозиції тобі найчастіше роблять?

Частіше за все я рекламую одяг, взуття та засоби для догляду. Це якраз те, що цікаво моїм підписницям.


Зараз на своїй сторінці ти проводиш масштабний giveaway з іншими блогерами. Наскільки активно підписники беруть участь?

Так, ми даруємо поки рекордну кількість телефонів — десять. Підписники дуже активні, тому для мене це хороший шанс отримати нову аудиторію, бо алгоритми Instagram не дозволяють це робити без розіграшів. Тут дві сторони медалі: в блог приходить нова аудиторія, але якщо її не зацікавити, вона легко піде.

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 5 - изображение

Чи була ти свідком фейкових розіграшів у Інстаграмі? Як вберегтися від шахраїв?

Особисто не стикалась з цим, але чула багато подібних історій. Єдина порада— це починати справу з перевіреними людьми або вимагати документи, щоб потім в разі чого мати юридичне підтвердження.

У блозі ти розповідала, що незадоволена навчанням на спеціальності «Міжнародні відносини». Чому розчарувалася?

Я розглядала цю професію як багатогранний шанс себе реалізувати, але в нашій державі навряд вийде. В моєму випадку, щоб отримати хорошу зарплатню, потрібно чимало років працювати і дорости до тієї самої посади і тих самих великих грошей. В університеті я розчарована методом викладання, незабезпеченістю усіма потрібними книжками та матеріалами для навчання. Думаю, з цією проблемою стикалась не лише я.

Анна Притула: «В блог приходить нова аудиторія, але якщо не зацікавити її, вона легко піде» - 6 - изображение

Зараз тобі двадцять. Нині блогинг для тебе радше хоббі, чи навпаки – професія і майбутня сфера діяльності?

Instagram не вічний (усміхається). На даний момент це моя основна сфера діяльності, над якою я багато працюю, заради якої вкладаю максимум зусиль та ресурсів. А далі буду відштовхуватись від обставин!


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top