Валентина Хамайко та Олександра Лобода відкрили вуличний майданчик для Школи Супергероїв в лікарні ОХМАТДИТ

Валентина Хамайко та Олександра Лобода відкрили вуличний майданчик для Школи Супергероїв в лікарні ОХМАТДИТ - 1 - изображение

Команда проекту Право на освіту, куратором якого є ведуча Наталія Мосейчук, разом з ведучою Сніданок.Вихідний на 1+1 Валентиною Хамайко та ведучою Профутбол на 2+2 Олександрою Лободою, відкрили вуличний майданчик Школи Супергероїв при Національній дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАТДИТ.

Ведучі Сніданку з 1+1 – Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв – показали у прямому ефірі, як виглядає майданчик, на якому маленькі пацієнти зможуть вчитися та розважатися.

Вуличний Майданчик Супергероїв поділений на окремі зони:

– добре відомий Городик, що є місцем для уроків біології та рослинотерапії, це буквально лабораторія просто неба;

– дорога для вивчення правил дорожнього руху зі справжнім світлофором та пішохідними знаками;

– інклюзивний ігровий майданчик;

– міні футбольне поле.

Діти зможуть проводити тут час у будь-яку пору року, адже свіже повітря й цікаві заняття завжди підіймають настрій. Разом з вчителями та волонтерами Школи Супергероїв учні будуть частину уроків проводити просто неба, у дворі міської лікарні. Засновницею Школи Супергероїв є Євгенія Смірнова.

«Я ніде не бачила нічого подібного. Це неймовірно, коли, перебуваючи в лікарнях, діти проводять час на свіжому повітрі, а лікарі знають, що це захищена територія без сторонніх, але з доступом до розваг. Це дітей відволікає від лікарняного процесу і допомагає швидше одужати», – поділилась враженнями Валентина Хамайко.

У свою чергу Олександра Лобода, яка є куратором проекту Здійсни мрію і відповідає за здійснення спортивних мрій, пообіцяла, що запросить до Школи Супергероїв відомих українських футболістів, які зможуть провести урок для дітей . Також Олександра висловила свою думку щодо відкриття майданчику:

«Для дітей, що тривалий час знаходяться в стінах лікарні, лежать в палатах, Резиденція Супергероїв – це можливість вийти на вулицю, відволіктись від процедур, відчути нові емоції. Це нереально круто, адже діти продовжують розвиватись, гратись, розважатись і грати на вулиці, навіть в умовах лікарні».

Зазначимо, що до створення вуличного майданчика долучилась та надала допомогу команда Києва з шоу «Розсміши коміка», виграли кошти для реалізації ідеї Резиденції Супергероїв. Як все це відбувалося, можна буде побачити вже в листопаді в нових випусках програми.

Також благодійний внесок для створення майданчику зробив Епіцентр К: відремонтував фасад будівлі, сходи, облаштували бордюри та забезпечив необхідними будівельними матеріалами. Крім цього, партнерами проекту Право на освіту стали: Сніданок з 1+1, проект Здійсни Мрію, благодійний фонд «Ти не Один».

Нагадаємо, що у 2017 році пара ведучих Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін з Людмилою Барбір на території ОХМАТДИТ садили город фактично на клумбі, а тепер площа стала більшою і складає 255 кв.м. Влітку 2019 року співачка Тіна Кароль разом Наталією Мосейчук та актором Олександром Пікаловим висадили Городик. Тіна навіть першою посадила саженец малини, який привезла зі свого городу.

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top