Лена Мандзюк: «Найкраще вміння wonder women – це вміння делегувати свої справи»

Лена Мандзюк: «Найкраще вміння wonder women - це вміння делегувати свої справи» - 1 - изображение

Інфлюенсер, нутріціолог, дружина та інста-мама Лена Мандзюк ексклюзивно для Woman поділилася корисними мамськими лайфхаками та розповіла про зміни у житті з появою другої дитини.

Лена, цього місяця твоєму синові виповниться цілих шість місяців. Розкажи, як змінилося ваше з чоловіком життя після народження другої дитини?

Саме сьогодні йому цілих 6 місяців, я ледь підняла голову з подушки о 5:30 ранку і подумала, як класно мати дітей! Саме так рано син захотів святкувати свою першу круглу дату. Я б могла вам сказати, що світ навколо нас наповнився різнокольоровими барвами, але ні (сміється). Діти – то любов, турбота, ніжність, але і велика відповідальність. Як би нам і чого б не хотілось, а світ тепер крутиться лише навколо наших Міррусі та Ладуся. Завжди на першому місці вони, тому я давно забула про гарячу ванну, сон до 9 ранку, шумні вечірки та спокійний відпочинок на морі. Але добре знаю, як боротись з коліками, спати на ходу, готувати на дитячій кухні чай і торт та поїти всіх ведмедів (сміється).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Лена Мандзюк ♥️ (@elena_mandziuk)

Як на повсякденність із братиком реагує ваша старша донечка Мірра та як взагалі правильно підготувати дитину до того, що на родину чекає поповнення?

Не знаю, як правильно підготувати дитину до появи братика чи сестри. Перечитавши цілу купу психологів я намагалась слідувати всім порадам та донька в перший день, все одно, не розуміла, що відбувається і чому я постійно тримаю іншу дитину на руках, годую її, часом вона плаче. Кожного разу коли плакав Лад, з ним плакала і Мірра (посміхається).Мені здавалось ми робимо абсолютно все для того, щоб захистити її та дати зрозуміти, що все гаразд. Зараз вона нікому не дасть образити свого брата, завжди піклується і кожного ранку біжить до його кімнати. Подивимось як буде далі, коли доведеться ділитись іграшками (сміється).

Говорячи про такий бажаний час для себе, які ранкові ритуали ти маєш зараз?

Не так давно я випустила свій авторський трекер, в якому безкоштовно зі всіма бажаючими поділились 3 простими ранковими правилами, які практикую особисто і займають вони всього 7-10 хвилин на день. Вакуум, планка, склянка води – саме з цього я розпочинаю кожен день!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Лена Мандзюк ♥️ (@elena_mandziuk)

Яких головних принципів харчування ти наразі дотримуєшся?

Скажу відверто – маючи стільки знань про продукти та різні програми харчування, я можу собі дозволити ні про що не думати і інтуїтивно харчуватись, але основа завжди одна:

  1. Їсти справжню їжу, обирати максимально натуральний продукт. Наприклад краще апельсин, ніж апельсиновий сік; натуральний йогурт, ніж ароматизований; коричневий рис, ніж білий; яловичина на трав’яній вигодівлі, ніж на зерновій, і так далі.
  2. Чиста вода протягом дня, але не холодна та негазована.
  3. Ніяких суворих заборон та обмежень – лише здоровий глузд.
  4. Любов до свого ідеального тіла, а воно ідеальне завжди!

Зовсім нещодавно ви приїхали з відпустки. Опубліковані тобою світлини просто вражають, як тобі вдалося повернутися до такої чудової форми після народження Лада?

Дякую! Насправді кожна здорова жінка може так само, якщо дійсно хоче. По перше, не варто вимагати від себе стрімкого відновлення та ідеальної фігури – мені потрібен був цілий місяць щоб оговтатись і звикнути до змін. Я ці зміни полюбила, мені дуже сподобалось мати трішки пишні стегна, груди і єдине, на чому я зосередила свою увагу – талія. І секрету, знову ж таки, немає: здорове харчування, тренування, коли дають на це час діти (а це не кожного дня). Тому 2-3 рази на тиждень максимум 30-40 хвилин маю для себе, щоб відчути власне тіло, а потім помирати від крепатури (сміється).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Лена Мандзюк ♥️ (@elena_mandziuk)


Коли найкраще починати роботу над собою та займатися фізичними вправами після пологів?

Тоді, коли вам дозволить ваш лікар. Вагітність та пологи – це дуже серйозний процес, який не просто дарує нам сенс життя, але і забирає багато сил та здоров’я. Хтось народжує природним шляхом, хтось має ускладнення і лікарі обирають КС. У нас всіх різні тіла, тому дуже важливо не навантажувати себе ще більше, зачекати закінчення лохій, відвідати гінеколога і отримати дозвіл. Особисто я повернула тренування через 2 місяці.

Щодо відпустки з двома маленькими дітьми, що виявилося найважчим для тебе підчас подорожі?

Зрозуміти, що тепер відпочивають лише вони, не ти (сміється).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Лена Мандзюк ♥️ (@elena_mandziuk)

Поділися трьома лайфхаками про те, як збирати валізи у подорож, при цьому не поклавши з собою пів квартири?

Для себе вдома одразу складаю 3-4 луки, які можна комбінувати між собою і кладу у валізу лише їх та нічого більше. Це реально економить місце у валізі.

Для чоловіка ще простіше – головне, щоб одяг був чистим. А ось для дітей проблема – з одягом ну ніяк не зекономити, якщо не хочете перетворитись на відпочинку у пральну машинку. Такий він, відпочинок з дітьми, коли економити не варто ні на чому.

Встигати займатися собою, дітьми, приділяти увагу чоловікові та ще й займатися хатніми справами може лише справжня wonder woman, саме тому останнім часом все більшість жінок погоджуються звертатись за поміччю до няні. Як ти ставишся до подібного явища?

Найкраще вміння wonder women – це вміння делегувати свої справи, тому у мене є помічники і на роботі, і вдома. Колись була няня, але кращим вирішенням став садочок для старшої доньки, для сина не знаю, чи наважусь на няню знову.

Опиши, що для тебе щастя п’ятьома словами?

Мені буде достатньо і чотирьох слів (посміхається): здоров’я, любов, повага, відпочинок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Лена Мандзюк ♥️ (@elena_mandziuk)


Фотоматеріали: instagram

Журналіст: Ася Большак


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top