Ірена Карпа заспівала на дебютному альбомі електронного проекту Dan Alien

Ірена Карпа заспівала на дебютному альбомі електронного проекту Dan Alien - 1 - изображение

«Я не рвуся в авангард електроніки і не намагаюся нікого здивувати, прогинаючись під мінливу моду. Я просто створюю музику, яка мені подобається », – каже Артур Данієлян.

Досвідчений саунд-продюсер, аранжувальник, музикант і лайв-перформер – сьогодні він постає в амплуа електронного артиста Dan Alien. «Мрія бутлегерів» – дебютний альбом його сольного проекту. Збірка треків, що народилися за декілька років практики: студійних імпровізацій, живих виступів і довгих сесій за синтезаторами та драм-машинами. Артур зізнається, що саме накопичення альбому тривало всього три дні, в той час як підготовка до релізу зайняла кілька років.

Ірена Карпа заспівала на дебютному альбомі електронного проекту Dan Alien - 2 - изображение

Частина матеріалу Dan Alien раніше можно було почути наживо. Артур – частий гість вечірок та електронних фестивалів. Свої лайв-шоу він представляв на Ostrov Festival, в рамках warm up слотів Ame, KiNK, Pillowtalk, Mujuice. Тепер, нарешті, настав час для повноцінного релізу. Для випуску «Bootlegger’s Dream» вибраний незвичайний план! Сім треків, сім днів – кожен день, починаючи з 1 липня виходить по одній композиції.

Сьомою композицією представлена пісня Angel123 – колаборація з відомою письменницею та альтернативною співачкою Іреною Карпою і це зовсім не випадково. Артур є саунд-продюсером і бас-гітаристом її гурту Qarpa (Фактично Самі) вже 20 років.

Ірена Карпа заспівала на дебютному альбомі електронного проекту Dan Alien - 3 - изображение

“Це, мабуть, була найбільш спонтанна пісня в моєму житті. Артур просто ставив свої нові треки, а я, поїдаючи черешню в студійній кухні, почала пританцьовувати і щось мугикати з повним ротом. «Слухай, а й правда, не так багато є класних танцювальних речей з українськими текстами. Отакий собі просто денс для Сен-Тропе. Набридло мені там тіматі слухати. Пішли, запишемось». Отак і вийшов «Ангел» – іронічний, легкий і танцювальний.” – говорить сама Ірена про пісню.

Ірена Карпа заспівала на дебютному альбомі електронного проекту Dan Alien - 4 - изображение

Важливо відзначити, що слухачі можуть завантажити альбом безкоштовно або ж внести будь-яку бажану суму. Всі зібрані кошти підуть на розвиток науки в Україні. Прослухати фрагменти композицій можно на Facebook та Instagram, а підтримати та завантажити весь альбом можно на Bandcamp.

Фото: Юля Вебер


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top