Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії

Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 1 - изображение

Наприкінці травня у  маленькому селі Ковалівка Івано-Франківської області, просто під час свята останнього дзвоника на подвір’я школи  раптово приземлився помаранчевий гелікоптер. І це не зйомки фільму. Вертоліт подолав понад 500 км з Києва, отримав безліч дозволів і все заради того аби втілити в реальність мрію 7-річного онкохворого Святослава Пішака, підопічного проекту Здійсни мрію. Понад усе хлопчик мріяв прилетіти на гелікоптері у школу  на святкову лінійку до своєї сестрички Андріанки та подарувати їй великий букет троянд. Сотні школярів, односельців, гостей із сусідніх сіл, поліція, МНС та пожежники стали свідками здійснення цієї мрії – для них вона стала справжнім святом, а сама сестричка, п’ятикласниця Андріанка не змогла стримати сльози.

У спецоперації зі здійснення мрії були задіяні десятки чарівників, які змогли подолати навіть найскладніші перешкоди на шляху до здійснення, а їх було чимало – непридатність майданчика для посадки гелікоптера, несприятлива погода та умови безпеки – щира дитяча мрія подолала усе.

Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 2 - изображение Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 3 - изображение Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 4 - изображение

І, як виявилося, чарівники проекту здійснили мрію не тільки Святика та його сестрички Андріани, а й ще понад двох сотень дітей – учнів школи, для яких приліт вертольоту став подією року. Кожен школяр встиг посидіти за штурвалом, а пілоти розповідали про управління гелікоптеру.

Хлопчик виношував секретний план тріумфального вітання вже два роки. Він намалював свою мрію для арт-марафону #моядитячамрія ще в лікарні, де долав рак крові. Цей малюнок і потрапив до рук куратора Здійсни мрію Лідії Таран та підкорив своєю чуттєвістю.

Мама Святика, Світлана, розповіла, як у сина з’явилася така оригінальна мрія: «Аби Святику було хоч трошки легше переносити лікування і хіміотреапії ми намагалися його якось розважати. І от одного разу ми поїхали у музей авіації, там він побачив літаки і так був вражений, що сказав мені – мама, я на машині і поїзді їздив, а на вертольоті не літав. А потім сказав, що полетів би до Андріанки в школу, бо дуже скучав».

Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 5 - изображение Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 6 - изображение Гелікоптер приземлився на подвір’ї сільської школи: проект Лідії Таран продовжує здійснювати дитячі мрії - 7 - изображение

Лідія Таран поділилася, що це перша мрія в проекті, яку дитина замовила не для себе. Найбільше, чого хотів хлопчик – вразити свою сестру: «Як показало дослідження «Про що мріють діти?», яке ми проводили минулого року, 39% дітей, які тривалий час знаходяться на лікуванні, хочуть використати суперсилу на користь інших людей. Що цікаво, серед здорових діток ця цифра значно менша».

Іще десятки мрійників чекають на своїх чарівників. Переходьте на сайт https://wish.1plus1.ua/  та допомагайте здійснювати дитячі мрії! Адже мрії зцілюють!


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку

Top